Onafhankelijk financieel en hypotheek adviseur
Client: Anoniem

Wat was de aanleiding van de gevoerde gesprekken?

Ik heb de afgelopen acht jaar twee parttime banen gehad. Ik werkte twee dagen als leerkracht in het basisonderwijs en had daarnaast een eigen praktijk voor remedial teaching en huiswerkbegeleiding. De praktijk loopt goed en ik kwam op het punt dat het te druk werd. Ik moest een keuze maken. Ik wilde graag fulltime voor mijn praktijk gaan, maar dan zou ik wel volledig zelfstandig zijn, met alle financiële risico’s van dien. Na eerst zelf  goed naar de financiën gekeken te hebben, besloten we de hulp van Esther in te schakelen, omdat we zelf op dat moment geen beslissing durfden te nemen.

Hoe heb je het hele proces ervaren?

Positief! We dachten dat we een duidelijk overzicht van onze financiën van nu en de toekomst zouden krijgen, maar het ging veel verder. We vulden vragenlijsten in, om zelf zicht te krijgen op onze wensen. In gesprekken met Esther werd we voor onszelf duidelijk wat we echt belangrijk vinden voor de toekomst.  Esther maakte een financiële planning, die aansluit bij onze life planning.
Ook maakte ze een risicoanalyse, zodat we konden bepalen of de beslissing om ontslag te nemen een verantwoordelijke beslissing zou zijn.

Wat heeft het proces je gebracht?

Het proces heeft ons duidelijkheid gegeven.  Natuurlijk zijn er risico’s verbonden aan het volledig zelfstandig zijn. We weten nu welke acties we moeten ondernemen om de risico’s te beperken. Door deze duidelijkheid hebben we de beslissing durven nemen en heb ik mijn ontslag ingediend. Ik werk nu met veel plezier volledig als zelfstandig ondernemer.

Zou je het proces van Financial Life Planning aanbevelen aan anderen?

Ja, dat zou ik zeker doen. Het hele proces geeft duidelijkheid over de toekomst. Tijdens het proces word je gedwongen goed na te denken over je wensen voor de toekomst. Er wordt een financieel plan op maat gemaakt, waarmee je je toekomstwensen waar kunt maken. Esther heeft ons tijdens dit proces goed begeleid. Ze luistert goed en is in staat structuur aan te brengen in de wensen en mogelijkheden m.b.t. de financial life planning.