Onafhankelijk financieel en hypotheek adviseur
Client: Rene

Wat was de aanleiding van de gevoerde gesprekken?

Plotseling overlijden van Partner. Het is lastig, en in Nederland nog taboe, om met familie en vrienden details van de huidige financiële situatie te delen. Vaak wil je dat ook niet in detail. Hoe droevig de situatie ook is uiteindelijk moet je door, dus wordt de toekomst weer belangrijk inclusief de financiële toekomst op korte en lange termijn.

Hoe heb je het hele proces ervaren?

Zeer prettige ervaring en nu nog steeds. We hebben in het begin een aantal gesprekken (ik denk 3) gehad in een korte periode als kennismaking, voor overzicht financiële situatie en voor de toekomst, de prive wensen. De nadruk ligt vooral op de huidige en toekomstig situatie wat zou je willen en het maken van realistisch financieel plan.

De gesprekken met Esther waren heel relaxed en open. Ik wist niet precies wat ik er van kon verwachten. Maar vrij snel was het vertrouwen daar. Het is fijn om een vertrouwenspersoon te hebben voor het financiële plaatje bij de prive toekomstige wensen. Heel verrassend waren sommige Life Planning Oefeningen.

Wat heeft het proces je gebracht?

Een vertrouwenspersoon die op de hoogte is van mijn prive situatie en wensen. Kan indien nodig Financieel advies en ondersteuning geven. Indien nodig het hebben we daar contact over. Maar het allerbelangrijkste was dat je jezelf nog beter leert kennen. Door enkele Life Planning Oefeningen die gerichte vragen bevatten ga je nog beter nadenken wie je bent en wat je wil. Later bij de review met Esther je weer aan het denken wordt gezet, etc. 

Zou je het proces van Financial Life Planning aanbevelen aan anderen?

 Jazeker, het zet je aan tot beter nadenken over jezelf over je toekomst en de financiële invulling daarbij.